A szultán hadainak tápláléka: Az oszmán sereg élelemellátási rendszereaz 1658. évi hadjárat tükrében - Hadnagy, Szabolcs (SZTE BTK Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék, 2021)
Jelen könyv az oszmán hadsereg élelemellátási rendszerét mutatja be. Ehhez a keretet az 1658. évi hadjárat adja, melynek révén nemcsak a katonák és a velük tartó állami tisztségviselők élelmezésének folyamatát – az anyagi alapok biztosításától az élelem szétosztásának gyakorlatáig – ismerteti, hanem feltárja az 1650-es évek végén az Oszmán Birodalom államigazgatását, gazdasági ügyeit, valamint hadseregét irányító személyek kilétét is. Ezenfelül a kötet a hadjárattal kapcsolatban is szolgál újdonsággal, hiszen a vonatkozó források alapján azt is részletezi, hogy a törökök 1658-ban miként vették célba egy időben Erdély mellett Velencét is.