Tunnunai Victor: Chronica (444-565) - Tiffany Fülöp; Széll, Gábor (2008)
A fordítás az alábbi kiadás latin szövege alapján készült:A. Placanica: Vittore da Tunnuna: Chronica. Chiesa e Impero nell'età di Giustiniano (Firenze, Sismel, 1997, 2-61.)Szakmai és nyelvi lektor:Székely Melinda