Városi törvények a római köztársaság utolsó századából - Tiffany Fülöp; Janzsó, Miklós; Szabó, Ádám Ágoston (2009)
A dokumentumok forrásai:Tabula Heracl'eensis: CRAWFORD, M . H. (ed.): Roman Statutes. London 1996,363-369 .Lex Ursonensis: CRAWFORD, M. H. (ed.): Roman Statutes. London 1996,400-417;CABALLOS RUFINO, A. (ed.): El nuevo bronce de Osuna y la política colonizadora romana. Sevilla 2006, 133-135.Szakmai és nyelvi léktor:Dr. Szabó Ádám,Dr. Székely Melinda,Illés Imre Áron