Iulianus Apostata: Beszéd az antiochiaiak ellen, avagy A Szakállgyűlölő (Or. XII.): (Késő római szövegyűjtemény 3.) - Tiffany Fülöp; Solymosi, Benedek (2014)
A dokumentum forrásai:LACOMBRADE, Chr. (ed.): L 'empereur Julién: CEuvres complétes, tome II./2. Les Belles Lettres, Paris, 1964.MÜLLER, F. L. (ed.): Die beiden Satiren des Kaisers Julianus Apostata („Symposion " oder „ Caesares " und „Antiochios " oder „ Misopogon "). Stuttgart, 1998.PRATO , C. - MLCALELLA , D. (ed.): Giuliano Imperatore: Misopogon. Edizione critica, traduzione e commento. Ateneo & Bizzari, Roma, 1979.WRTGHT , W. C. (ed.): The Works of Emperor Julián, vol. II. LCL, 1913.Szakmaila g és nyelvileg lektorálta:Székely Melinda, Tóth Iván