Konrad Adenauer kancellár beszéde az első nyugatnémet kormány programjának vitájában: (1949) (SZTE BTK Történész Diákkör, 2006)
A fordítás alapjául szolgáló mű: Die großen Regierungserklärungen der deutschen Bundeskanzler von Adenauer bis Schmidt. Klaus von Beyme előszavával és kommentáijával. München/Wien 1979. 53-73. о. Szakmai lektor: Pándi Lajos Nyelvi lektor: Fotós Annamária SZTE ВТК Germán Filológiai Intézet Német Nyelvészeti Tanszék