Hivatalnokok, lázadók, szerzetesek: Késő római szöveggyűjtemény 1. (SZTE BTK Történész Diákkör, 2011)
A dokumentum forrásai: BAVIERA, J. - FURLANI, J. (edd.): Fontes Jvris Romani Antejvstiniani II. Florentiae 1964. KRÜGER, P. (ed.): Codex Iustinianus. Berolini 1892. MLGNE, J. P. (ed.): Patrología Latina. Vol. 33. és 43. MOMMSEN, TH. (ed.): Cassiodoris senatoris Variae. Berolini 1894. MOMMSEN, TH. - MEYER, P. M. (edd.): Theodosiani libriXVIcum constitutionibus Sirmiondianis et leges novellae ad Theodosianum pertinentes. Berolini 1905. SLNKEWLCZ, R. E. (trans., intr. and comment.): Evagrius ofPontus: The Greek Ascetic Corpus. Oxford 2006. ARNAUD-LINDET, M. P. (ed.): Oróse, Histoires. Paris 1990-1991. Szakmai és nyelvi lektor: Baán Izsák Osb, Székely Melinda, Illés Imre Áron